Garagehouder boos op inbrekers én politie

Garagehouder Johan Veenman is boos. Niet alleen op de dieven die afgelopen weekend een auto en kluis stalen uit zijn bedrijf, maar vooral op de politie.
Tijdens de inbraak deed een getuige tot drie keer toe telefonisch live verslag bij de meldkamer. Toch kwamen agenten te laat om de daders op heterdaad te betrappen. Dit tot woede van Veenman: 'Moet dan iemand bij hen langs gaan en zeggen: ik ga nu inbreken, ga je mee, dan kun je me pakken of....'

Daders gevlogen

Veenman kan er nog steeds niet over uit: 'De beller gaf alle informatie door die de politie nodig kan hebben, zelfs het kenteken van de vermoedelijke daders. Maar als je pas na een half uur hier bent, zijn de daders natuurlijk gevlogen.'
Ook is de garagehouder boos omdat de politie volgens de getuige 's nachts niet eens bij het pand is geweest.

'Frustraties begrijpelijk'

De politie begrijpt de frustratie van het slachtoffer. Het was voor de surveillerende agenten lastig om de daders te onderscheppen omdat ze nog geen kenteken hadden doorgekregen.
Dat ze niet bij de garage zijn gaan kijken, is volgens politiewoordvoerder Wouter de Vries logisch, omdat de inbrekers al vertrokken waren. Hij hoopt dat de daders mede door het opgegeven kenteken alsnog worden opgespoord.

Klacht

De dieven gingen aan de haal met de auto van een klant, de kluis met drie kentekenbewijzen en een geldkistje met 2000 euro. De auto van de klant is later met een lege tank weer teruggevonden. Veenman laat het er niet bij zitten. Hij gaat een klacht indienen tegen de politie.