Baldadige jongeren Midwolda krijgen taakstraf

© Flickr/Shirley de Jong (Creative Commons)
Twee mannen van 21 en 22 jaar moesten donderdag voor de rechter verschijnen. Samen met een groep jongens hebben ze in 2012 de omgeving van Midwolda onveilig gemaakt.
Taakstraf

De mannen kregen een geheel voorwaardelijke taakstraf. De 21-jarige Veendammer kreeg zeventig uur taakstraf. Hij zou in 2012 kabels en stekkers hebben gestolen van een bouwterrein in Midwolda. Daarnaast heeft hij geholpen bij het stelen van diesel uit een kraan.
De 22-jarige man uit Finsterwolde kreeg dertig uur taakstraf. Hij stond voor de rechter omdat hij samen met de 21-jarige man onderdelen van een traktor van een buurtgenoot aan een oud-ijzerhandelaar heeft verkocht.
De mannen vertelden dat dit een wraakactie was omdat de buurtgenoot altijd zeurde dat ze te veel lawaai maakten en met een schep achter ze aan kwam.

Dagbesteding

De Veendammer verklaarde dat ze overlast veroorzaakten omdat ze geen werk hadden. Het was een soort dagbesteding. Bij het bepalen van de straf speelde de ouderdom van de zaak mee, net als het feit dat de mannen sinds 2012 niets meer hadden uitgespookt.