FC Groningen-PEC Zwolle gaat 'gewoon' door (update)

Er was nogal wat onduidelijkheid over of de wedstrijd FC Groningen-PEC Zwolle zondag door zou gaan. Maar de kogel is door de kerk: de wedstrijd gaat door.Update: 14.56 uur.
Vanwege politieacties worden er zondag minder agenten ingezet, maar burgemeester Peter Den Oudsten zag geen aanleiding het duel te verbieden. Daar zou de KNVB echter nog een stokje voor kunnen steken.

Feyenoord-Vitesse

De politieacties gelden ook in Rotterdam, waardoor burgemeester Achmed Aboutaleb Feyenoord-Vitesse heeft verboden. Daardoor kan het zijn dat de KNVB de gehele competitieronde uitstelt, inclusief FC Groningen-PEC Zwolle.

Alles tegelijk

De voetbalbond laat in een eerste reactie weten 'zich te beraden' over de ontstane situatie. Voor een zo eerlijk mogelijk verloop van het slot van de competitie worden alle wedstrijden in de laatste twee speelrondes tegelijk gespeeld (aftrap 14.30 uur).
Als de KNVB die regel consequent wil hanteren, kan de voetbalbond dus álle wedstrijden uitstellen.

Derde plek

Feyenoord en Vitesse strijden met AZ om de derde plaats van de eredivisie, die recht geeft op een ticket voor de Europa League. Volgende week zondag is de laatste speelronde in de Nederlandse voetbalcompetitie.

Update (14.56 uur):

FC Groningen-PEC Zwolle gaat 'gewoon' door. Alleen de wedstrijd Feyenoord-Vitesse wordt door de KNVB uit het programma gehaald, de andere acht wedstrijden gaan wel door.
'We willen heel graag dat alle wedstrijden tegelijkertijd worden gespeeld, maar het is geen regel', laat de voetbalbond weten.