Groninger gereedschapshandelaar in de tang van sitezwendelaars

Is het identiteitsfraude of valsheid in geschrifte? Hoe dan ook, vervelend is het zeker wat de Groninger gereedschapshandelaar Hans de Koning overkwam. Een volslagen vreemde lanceerde een online gereedschapswinkel onder naam van de Stadjer.
iDEAL

De Koning, eigenaar van een winkel aan de Nieuwe Ebbingestraat in de stad, kreeg woensdagochtend telefoontjes van klanten bij wie de betaling via iDEAL niet lukte toen ze probeerden iets te kopen via de webshop. Maar: De Koning hééft helemaal geen webshop.

Goede naam

Hij vroeg op welke site de bellers hun aankopen hadden gedaan en kroop achter de computer. En verrek: hij vond een professioneel en betrouwbaar ogende site. Met zíjn adresgegevens en KvK-nummer. Vermoedelijk zitten er oplichters achter. 'En míjn goede naam wordt hiervoor gebruikt', zegt de eigenaar, die aangifte heeft gedaan bij de politie.

Zuivere koffie

Inmiddels hebben zich meer bellers gemeld: mensen die al betaald hebben, maar de boel niet vertrouwen én mensen die op het punt staan van betalen en even willen checken of het wel zuivere koffie is. Het is lastig om te ontdekken waar hij precies terecht moet om de zaak recht te zetten, zegt De Koning.