OM eist halfjaar cel voor misbruik nichtje (8)

© Jos Schuurman/FPS
Het Openbaar Ministerie heeft een halfjaar cel geëist tegen een 24-jarige man uit Groningen. De man wordt ervan verdacht zijn nichtje twee jaar lang te hebben misbruikt. Hij zou het meisje, dat acht was toen het misbruik begon, voor elke seksuele handeling een euro hebben gegeven. Van het geld kocht ze snoep, zo vertelde ze de zedenrechercheurs.
Gezinsvoogd

De zaak kwam aan het licht toen het kind het begon te vertellen tegen een gezinsvoogd. Tijdens de studioverhoren vertelde ze dat de halfbroer van haar vader met het misbruik begon in augustus 2011. De oom woonde in die periode tijdelijk bij het gezin in Hoogkerk.

Stoeien

De verdachte ontkende bij de verhoren en zei dat hij alleen met het meisje heeft gestoeid. Bovendien was hij zelden met het kind alleen geweest. De man wilde deze ontkenning niet aan de rechters voorleggen; hij verscheen niet op de zitting. Ook aan de oproep van de reclassering gaf de man geen gehoor. 
Het OM zag voldoende bewijs om de man te veroordelen. Gezien het tijdsverloop eiste de aanklager een iets lagere straf. De rechter doet over twee weken uitspraak.