Thuiszorgmedewerkers bereid om actie te voeren

Medewerkers van TSN Thuiszorg willen actievoeren. Dat hebben ze donderdagavond kenbaar gemaakt. Vakbond FNV peilde tijdens een bijeenkomst de actiebereidheid onder zijn leden.
TSN
650 van de 11.000 vaste medewerkers. Ook moeten zo'n 4200 werknemers een deel van het salaris inleveren. TSN Thuiszorg is de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, met meer dan vijftien vestigingen in Groningen.

'Dit kan niet!'

In totaal bezochten 120 medewerkers de actiebijeenkomst. 'Dit kan niet! Ik wil actievoeren en dat doe ik niet alleen voor mezelf maar ook voor de ouderen die ik elke dag help', zegt één van de aanwezigen.
Hoe de acties eruit gaan zien is nog niet bekend. Speciaal opgezette actiecomités gaan zich daar verder over buigen. Sommige medewerkers laten weten dat wat hen betreft ook de top van het bedrijf geld moet inleveren. 'Waarom worden wij alleen gekort?'
'Wat er gaat gebeuren gaat het actiecomité bepalen', vertelt Riek van Kampen van FNV Zorg. 'Misschien moeten de medewerkers afreizen naar het hoofdkantoor in Almelo om daar af te dwingen dat de plannen niet doorgaan.'

Bezuinigingen
Sinds 1 januari wordt de thuiszorg door gemeenten uitgevoerd en die krijgen daarvoor minder budget dan er vroeger was voor die zorg.