Siem-Jan Schenk verruilt LTO Noord voor hoogheemraadschap

© RTV Noord
Voorzitter Siem Jan Schenk van LTO Noord treedt naar alle verwachting toe tot het dagelijks bestuur van het hoogheemraadschap in Noord-Holland. Schenk is nu nog kandidaat-hoogheemraad.
Niet te combineren

Dit betekent dat hij zich na vier jaar voorzitterschap bij de regionale belangenbehartiger voor boeren, niet beschikbaar stelt voor een tweede termijn. De functies zijn niet met elkaar te combineren.

Belangenverstrengeling

Bij de LTO heeft Schenk de portefeuille Ruimtelijke Ordening onder zijn hoede. Hieronder valt ook het onderwerp “Water”. Dit onderdeel zal hij per direct al overdragen aan een andere bestuurder ter voorkoming van mogelijke belangenverstrengeling. Naar verwachting wordt Schenk 13 mei benoemd.

Toekomstperspectief

'De afgelopen vier jaar heb ik met veel passie en plezier mijn voorzitterschap bij LTO Noord ingevuld', laat Schenk weten. 'Dat was niet altijd even gemakkelijk, want er is in deze periode veel gebeurd. Zo hebben we een reorganisatie van de werkorganisatie achter de rug die veel impact heeft gehad, maar de organisatie heeft dit goed opgepakt. Er wordt efficiënter gewerkt en ik kan stellen dat ik een financieel gezonde organisatie achterlaat met een goed toekomstperspectief.'