Groningse 'veelvraat' stopt met volleybal

Willem-Maarten Heins (links).
Willem-Maarten Heins (links). © JK Beeld (archief)
Willem-Maarten Heins stopt met volleybal op het hoogste niveau. De Bedumer won maar liefst acht hoofdprijzen met Landstede Volleybal uit Zwolle.
De 27-jarige diagonaalspeler kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor Landstede. Hij pakte met die club drie landstitels, twee keer de beker en driemaal de supercup. Alleen de nationale beker van 2013 ging aan Heins voorbij.

Alles gewonnen

'Ik heb inmiddels alles gewonnen wat er te winnen valt, dus ik kan met een goed gevoel afscheid nemen', stelt de 2.07 meter lange aanvaller op de site van Landstede.

Docent Engels

Het was voor Heins geen gemakkelijke beslissing om te stoppen. 'Maar ik heb er goed en lang over nagedacht. In de afgelopen jaren combineerde ik het volleybal al met een baan op het Centre for Sports & Education in Zwolle als docent Engels en ik krijg nu de mogelijkheid om meer uren te draaien, dus voor mij een mooi moment om mij volledig te richten op mijn maatschappelijke carrière.'
Voor zijn periode in Zwolle speelde Heins zes jaar voor Abiant/Lycurgus. Met de Groningers werd hij in 2012 tweede van Nederland.