Jeter brengt Donar dicht bij finale

Donar heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de halve finale van de play-offs. In MartiniPlaza werd ZZ Leiden verslagen met 63-59. In de best-of-seven serie staat het nu 3-1 voor Donar. De Groningers zijn nog één overwinning verwijderd van de finale.
De kwartstanden waren: 19-11, 36-31, 49-49 en 63-59. De topscorer aan de kant van Donar was Lance Jeter met 20 punten.
Tijdens de spelersopkomst zagen 3505 toeschouwers dat kersverse vader en Donar-speler Mark Sanchez een levensgrote knuffel kreeg aangeboden namens Donar.
Mooie gebaren. Knuffels voor 'papa' Mark Sanchez van fans en de club! #donlei pic.twitter.com/Tb2QNyZKlg
— Karel-Jan Buurke (@KarelJanBuurke)
Tot de laatste seconde bleef de wedstrijd spannend. In het vierde kwart ging het constant gelijk op tussen Donar en Leiden. Pas toen Lance Jeter vlak voor tijd een driepunter raak gooide konden de Groningers rustig ademhalen.
De grote man aan de kant van Donar was Lance Jeter. De Most Valuable Player van de competitie bewees zaterdagavond zijn klasse. Jeter maakte maar liefst 20 van de 63 punten. Daarnaast had de Amerikaan drie assists en vier rebounds.
Door de overwinning heeft Donar een 3-1 voorsprong genomen op Leiden. Aanstaande dinsdag kan Donar de finaleplaats veilig stellen in De Vijf Meihal in Leiden.