Hoe Ranomi Kromowidjojo een criminele fan liet arresteren

© Omroep Brabant
Nietsvermoedend gaat Ranomi Kromowidjojo deze week op de foto met een fan. Dankzij die ene foto wordt een telefoondief enkele uren later in de boeien geslagen, meldt omroep Brabant.
Afgelopen week worden de telefoon en portemonnee van Jan Waalen uit een sportschool in Tilburg gestolen. Hij is verslaggever van Omroep Brabant.

Fotoalbum

Dankzij een app die op die telefoon geïnstalleerd is, kan de verslaggever precies in de gaten houden waar de telefoon naartoe gaat. Hij ziet via een iPad dat de dief met de telefoon onderweg is naar Schiphol.
De verslaggever staat op het punt de politie te bellen, als plots een nieuwe foto aan zijn fotoalbum wordt toegevoegd. Op het kiekje staan een man en een vrouw. 'Ik wist niet wat ik zag', zegt Waalen. 'De man herkende ik niet, maar de vrouw... Dat was gewoon Ranomi Kromowidjojo!'

Fan

De zwemster, die oorspronkelijk uit Sauwerd komt, is met haar team op het vliegveld. Ze aarzelt geen seconde om met één van haar fans op te foto te gaan. Niet wetende dat het een dief is met een gestolen telefoon op zak.
Waalen schakelt de politie in, die de dief even later in de kraag vat in het centrum van Amsterdam. 'Omdat Ranomi zo vriendelijk is naar haar fans, heb ik waarschijnlijk binnenkort mijn telefoon terug', zegt de verslaggever dankbaar.
De politie bevestigt dat de aangehouden man een mobiele telefoon bij zich had. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om het toestel van de verslaggever, meldt Omroep Brabant.
Ik kom soms wel rare mensen tegen.. Maar dit is wel echt bizar.... ?? https://t.co/Ha3mHH6WS8
— Ranomi Kromowidjojo (@ranomikromo) May 9, 2015