FC Groningen lijdt nederlaag in laatste thuisduel

FC Groningen heeft het laatste thuisduel van het eredivisieseizoen 2014-2015 verloren. PEC Zwolle was in de Euroborg met 1-0 te sterk voor de bekerwinnaar.
Een week na de bekeroverwinning tegen PEC Zwolle, nam Groningen het weer op tegen de ploeg van trainer Ron Jans. Beide ploegen begonnen in een andere opstelling dan 3 mei in De Kuip. Meest opvallende naam aan de zijde van Groningen was Peter van der Vlag, die zijn eredivisiedebuut maakte. Sergio Padt zat op de bank.
De openingsfase van de wedstrijd was veelbelovend. Jairchinio Antonia schoot een bal van dichtbij op de vuisten van doelman Warner Hahn. In de eerste tien minuten kwam Antonia nog een aantal keer gevaarlijk opstomen, maar zijn voorzetten leverden geen kansen op.
In het vervolg zakte het tempo in de wedstrijd en waren de kansen spaarzaam. Beide ploegen probeerden het enkele keren van grote afstand, maar de doelmannen hoefden nauwelijks in actie te komen.
In de tweede helft nam PEC Zwolle iets meer initiatief en kreeg het ook de betere kansen. Bart van Hintum raakte via de vingertoppen van Hahn de paal en Stef Nijland zag zijn schot net naast de paal gaan.
Even later ging Nijland naar de kant en werd vervangen door Tomas Necid. De spits was een minuut later trefzeker toen hij uit de draai de bal onder doelman Van der Vlag schoof.
Groningen ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Botteghin (schot) en Lindgren (kopbal) waren dichtbij de 1-1. In de laatste minuut kwam Michael de Leeuw alleen op doelman Hahn af, maar net voordat hij het strafschopgebied wilde betreden, werd hij onderuit getrokken door Thomas Lam. De verdediger kon met rood vertrekken en Groningen kreeg een vrije trap op zeventien meter van het doel. De afscheidnemende Nick van der Velden schoot de bal echter ruim over.
Volgende week speelt Groningen in Breda tegen NAC en daarmee is het seizoen van Groningen ten einde.