Flat in Stad ontruimd na vondst explosief (update)

Aan de Paramaribostraat in Groningen is een flat van vier etages enige tijd ontruimd geweest, omdat in één van de woningen een explosief werd gevonden. De bewoners mochten tegen vijf uur weer naar huis. Laatste update 04.42.
Update 02:28

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is onderweg, zo meldt de politie.
Eerder op de avond had de politie een inwoner van de flat aangehouden, nadat hij buiten met een luchtbuks had geschoten. In de woning van de man werd het explosief gevonden. Buurtbewoners zeggen dat de man een verzamelaar is van oude wapens en explosieven.
De bewoners van zestien woningen zijn geëvacueerd. Ze worden opgevangen in het politiebureau aan de Rademarkt. Een ruime omgeving rondom het appartementencomplex is afgezet.
In de nacht van vrijdag op zaterdag moest de EOD ook al aan de slag in Groningen. Toen werd een explosief gevonden tegen de muur van een Jumbo-supermarkt aan de Wilhelminakade.
Eerder op de avond is een inwoner van de flat aangehouden, nadat hij buiten met een luchtbuks had geschoten #rtvnoord pic.twitter.com/F8jG7QKNYp
— Jeroen Berkenbosch (@berkenbosch)
GRIP-1 ivm aangetroffen explosief in woning Paramaribostraat. Flatcomplex wordt geheel ontruimd.
— Politie Groningen (@polgroningen)

Update 04:00

Er is een projectiel gevonden door de explosieve Opruimingsdienst (EOD). De politie kan nog niet zeggen om wat voor soort object het gaat. Buurtbewoners kunnen nog niet terug. De politie onderzoekt de woning op meer explosieven.
Het explosief is uit de woning gehaald en onschadelijk gemaakt. Nu wordt de woning verder doorzocht.
— Politie Groningen (@polgroningen)

Update 04:42

Het gevonden projectiel was al onschadelijk gemaakt en stamt waarschijnlijk uit de Tweede Wereldoorlog, constateerde de politie na onderzoek. Er zijn verder geen explosieven in de woning aangetroffen. Buurtbewoners mogen hun huizen weer in.