Veroorzaakster ernstig ongeluk Opende staat voor de rechter

© Archief (Gerwin de Vries/De Vries Media)
Een 40-jarige vrouw uit Opende, die op 16 november vorig jaar een ernstig ongeluk veroorzaakte op de Drachtsterweg in haar woonplaats, hangt een werkstraf van 180 uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf boven het hoofd.
Ook wil de officier van justitie dat de vrouw een rijontzegging krijgt van twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk.

Witte wijn

De avond van het ongeluk wil de vrouw naar een kroeg aan de Parkweg in Opende. Ze verwacht een uurtje te blijven en neemt daarom de auto mee, maar het is zo gezellig dat ze pas rond half vijf naar huis rijdt.
Met flink wat witte wijntjes op zit ze achter het stuur. Haar alcoholpromillage ligt drie keer hoger dan toegestaan.

Aanrijding

Op de Drachtsterweg rijden twee echtparen op de fiets. Ook zij komen uit de kroeg. Ze zijn bijna thuis als één van de mannen van achteren wordt aangereden. Hij belandt op de motorkap en loopt een schedelbasisfractuur, een gebroken schouderblad en hersenkneuzing op.

Schuldgevoel

De veroorzaakster van het ongeluk heeft geen strafblad en zegt dat ze nog nooit met drank op achter het stuur is gekropen. Ze voelt zich zeer schuldig: 'Als ik niet had gedronken, was het niet gebeurd'.
De vrouw heeft contact gehouden met het slachtoffer en zijn vrouw. Haar advocaat vraagt om strafvermindering vanwege persoonlijke omstandigheden.

Moeder

De raadsman vindt het vooral belangrijk dat ze als gescheiden, werkende moeder haar rijbewijs terug krijgt. Die is na het ongeluk in beslag genomen.
De rechter doet op 22 mei uitspraak.