Hoofdcaissière Hornbach wil ook naar concurrent

Opnieuw stapt een medewerker van bouwmarkt Hornbach in Groningen naar de rechter om aan het werk te kunnen bij concurrent Bauhaus.
De 52-jarige hoofdcaissière heeft een concurrentiebeding in haar contract. En dat is onzin, vindt haar advocaat.

Bedrijfsgevoelige informatie

Ruim een week geleden besliste de rechter dat het concurrentiebeding voor een bedrijfsleider, die ook bij Bauhaus aan de slag wil, geldig blijft. De rechter vindt dat de belangen van Hornbach zwaarder wegen dan de belangen van de werknemer. Hij heeft een hogere positie in het bedrijf en is intern opgeleid. De kans dat hij bedrijfsgevoelige informatie naar de concurrent meeneemt is te groot, aldus de rechter.

Promotie

Voor een hoofdcaissière liggen de zaken anders, meent haar advocaat Marco Swart. Het gaat om een functie op een lager niveau. De vrouw ging in 2002 aan de slag bij Hornbach achter de servicebalie. Ze werkte zich in twee jaar tijd op tot hoofdcaissière.
Volgens Hornbach is de vrouw het aanspreekpunt voor veel klanten en het bedrijf is bang dat die met haar meegaan naar de concurrent. Volgens de vrouw heeft Hornbach haar twee keer promotie beloofd, maar is daar niets van terechtgekomen. Er zijn haar zelfs taken afgenomen en daarom solliciteert ze bij de concurrent. Die spiegelt haar doorgroeimogelijkheden en een beter salaris voor.

Niet fair

Hornbach houdt de vrouw liever binnenboord. 'Het is onverteerbaar dat werknemers met deze kwaliteiten en kennis door Bauhaus worden binnengehaald. Niet fair', zegt advocate Barbara Douli van Hornbach.
Douli beaamt dat er taken voor deze werkneemster zijn weggevallen. 'Maar er zijn ook nieuwe taken toegevoegd. Binnen Hornbach zijn voor haar doorgroeimogelijkheden.'
De rechter doet binnen twee weken uitspraak.