Blauwestad moet op zoek naar nieuwe havenmeester

© Jolande Kars
Vrieso Staal stopt als havenmeester van het Havenkwartier in Blauwestad. Hij was drie seizoenen bij de jachthaven betrokken.
Rechtbank

Staal en de gemeente Oldambt kregen een conflict over de afbouw van de jachthaven. Het meningsverschil eindigde in de rechtszaal, waar werd afgesproken dat beide partijen onderling op zoek moesten naar een oplossing.

Oplossing

De oplossing is dat Staal stopt, het bijbehorende winkeltje in scheepsbenodigdheden sluit en de gemeente op zoek gaat naar een andere havenmeester.

Vaarseizoen

Daarbij is volgens een woordvoerder van de gemeente Oldambt wel haast geboden, omdat het vaarseizoen straks weer begint. 'We gaan de zaak eerst intern oplossen en zullen daarna op zoek gaan naar een marktpartij.'

Computerzaak

Vrieso Staal komt overigens niet zonder werk te zitten. Hij gaat zich weer volledig inzetten voor de computerwinkel die hij in Winschoten heeft.

Schadevergoeding

Of Staal ook financiële compensatie heeft gekregen, wil de woordvoerder van de gemeente Oldambt niet zeggen. 'Iedereen laat een veer. We hebben elkaar de hand gegeven en gaan nu gewoon weer ons eigen weg.'