Familie voert bitter gevecht met de NAM over minirekening

Ze zijn er helemaal klaar mee. Jan en Liefke Munneke uit Krewerd voeren al een klein jaar een bittere strijd met de NAM over een miniscuul bedrag. Om precies te zijn: 166 euro en 38 cent.

En dat terwijl hun boerderij al meer dan twee jaar in de stutten staat. Zonder dat er ook maar iets gebeurt.

Intercom
De strijd spitst zich toe op de reparatie van een intercom. Die is ooit aangelegd door de NAM, omdat het voorhuis van de boerderij door de vele stutten niet meer bereikbaar was voor bezoekers.

Een klein jaar geleden haperde het apparaat en werd een reparateur ingeschakeld. Het euvel was snel verholpen, maar toen begon de ellende.

Weigeren
'Wij dachten nog: dat bedrag betaalt de NAM wel. Dat kan toch geen probleem zijn?', vertelt Liefke Munneke. 'Maar ondanks onze vele verzoeken weigert de NAM te betalen.'

Ten einde raad richtte de familie Munneke zich tot minister Henk Kamp van Economische Zaken. Ook dat hielp niet. 'We hebben helemaal niks gehoord van Kamp. Zelfs een ontvangstbevestiging kan er niet van af.'

Deurwaarder
Niet alleen het geduld van de familie is op. Ook de reparateur is het wachten op zijn geld beu. Hij dreigt een deurwaarder in te schakelen.

Daar wil de familie Munneke het niet op aan laten komen. 'Wij zijn opdrachtgever, dus hij wil het geld van ons hebben. Logisch. We hebben besloten het dan maar eerst voor te schieten. Reken maar dat we blijven vechten om dat geld terug te krijgen', verzekert Liefke Munneke.

Moeizaam proces
NAM-woordvoerder Sander van Rootselaar geeft toe dat de discussie rond de intercom een 'moeizaam proces' is. Volgens hem is de NAM inmiddels weer in gesprek met de familie. 'We gaan op zoek naar een oplossing. Dit moet uit de wereld', reageert de NAM-woordvoerder.
Deel dit artikel:

Recent nieuws