Vijftien Groningers opgepakt voor voetbalrellen in Heerenveen

Tot nu toe heeft de politie vijftien Groningers opgepakt voor de voetbalrellen op 22 februari in Heerenveen, na sc Heerenveen-FC Groningen. Ze worden verdacht van poging tot doodslag, zware mishandeling en openlijke geweldpleging.
Opmerkelijk is dat de groep van 25-40 Groningers, waarvan dus 15 zijn aangehouden, niet bij de wedstrijd was. Een aantal van hen heeft een stadionverbod.
Direct na het eindsignaal vertrok de groep vanuit Groningen naar Heerenveen. De politie vermoedt dat de confrontatie met de Friezen is afgesproken.

Bekenden van de politie

De vijftien mannen werden de afgelopen weken aangehouden en zijn volgens de politie allemaal bekend met voetbalgerelateerd geweld. Direct na de rellen kon de politie er vier aanhouden, de rest volgde later.
De jongste is 17 jaar oud, de oudste is 40. Een aantal is al eerder opgepakt voor dezelfde vergrijpen.

Drie gewonden

Bij de vechtpartij bij een kroeg aan de Nieuwsstraat, anderhalf uur na de wedstrijd, vielen drie gewonden. Twee van hen zijn met een mes gestoken en de derde liep een hoofdwond op.

Vrijgelaten

De opgepakte mannen zijn na verhoor weer vrijgelaten en wachten een proces af. De politie is nog steeds bezig met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.