Bijzondere vulpennen zoeken liefdevolle verkoper

'Dit is een Parker Duofold, een remake uit 1930 in de originele oranje kleur. Met een 18 karaat gouden penpunt. Echt een vulpen voor het leven.' Eigenaar Henk Boonstra van De Vulpenwereld in het centrum van Groningen praat met liefde over zijn pennen.
Maar wellicht bestaat De Vulpenwereld over een tijdje niet meer. Boonstra stopt ermee en een opvolger heeft hij nog niet.

Pensioen

Boonstra runt zijn winkel in de Oude Ebbingestraat sinds 1992. 'Inmiddels ben ik 66 jaar. Ik werk sinds mijn vijftiende, dus ik vind het eigenlijk wel genoeg geweest', licht hij zijn besluit toe. Het huurcontract van zijn winkel loopt eind 2016 af. Als zich dan geen opvolger heeft aangediend, is het de vraag of De Vulpenwereld blijft bestaan.

Computer

Heeft een pennenwinkel eigenlijk nog wel een toekomst in deze tijd? Boonstradenkt van wel. 'Ik verkoop nog dagelijks vul- en balpennen. Zolang leveranciers met nieuwe ontwikkelingen komen, blijft het schrijven doorgaan.' Hij hoopt dan ook echt dat hij een opvolger vindt. 'Dat zou het mooiste zijn; dat de zaak nog jaren en jaren doorgaat.'

Lange geschiedenis

In 1924 opende de voorloper van De Vulpenwereld de deuren in de Oude Kijk In 't Jatstraat. In 1955 verhuisde de pennenwinkel naar de Oude Ebbingestraat. Boonstra gaat het missen: de pennen, de winkel en de binnenstad. Maar hij heeft er vertrouwen in dat de lange geschiedenis van zijn winkel geen somber einde krijgt. Over zijn eventuele opvolger zegt hij: 'Voor mijn gevoel is die al geboren en loopt hij ergens rond'.