NAM komt toch over de brug en betaalt reparatie intercom

© Flickr / Enrico Strocchi (creative commons)
De NAM betaalt alsnog de rekening voor de reparatie van de intercom van de familie Munneke in Krewerd. Daarmee komt een einde aan een maandenlange strijd over een rekening van 166 euro en 38 cent.
De zaak is in beweging gekomen
van RTV Noord.


Niet bereikbaar

Het gasconcern weigerde maandenlang de reparatie te betalen. De intercom was door de NAM zelf geplaatst, omdat de boerderij in Krewerd door de vele stutten niet meer bereikbaar was voor bezoekers. Uiteindelijk deed de familie een beroep op minister Kamp, maar ook die gaf niet thuis.
Nu laat de NAM in een mailtje weten alsnog overstag te gaan. De rekening wordt binnen vier weken betaald aan de reparateur, die dreigde een deurwaarder op de familie af te sturen.

Incasso-procedure
'Om verdere discussie hierover te voorkomen, heb ik de factuur intern bij de NAM betaalbaar gesteld. Ik verzoek u om een eventuele incassoprocedure tegen de familie te staken', zo schrijft de contactpersoon van de NAM in een mailtje aan het installatiebedrijf.
Liefke Munneke is blij dat het probleem eindelijk uit de wereld is. 'Jammer dat het zo moet, maar dit gedoe is nu gelukkig voorbij', reageert ze.