Van Holst is Kupers te snel af

Wilfred van Holst is winnaar geworden van de vijf kilometer bij de Nacht van Groningen. De atleet uit Groningen liep een tijd van 15 minuten en 24 seconden.
Thijmen Kupers kwam elf seconden later over de finish op de Westerkade in Groningen. Voor de nummer drie 800 meter bij de EK Indoor was het slechts een trainingsloopje. De komende twee weken breekt een belangrijke periode aan. Kupers loopt drie keer een 800 meter. Hij loopt onder meer bij de FBK Games in Hengelo. Daar probeert hij de limiet te lopen voor het wereldkampioenschap in Peking later dit jaar.
Van Holst zag Kupers in de laatste honderden meters nog even naderen, maar had nog voldoende over om de zege veilig te stellen.
Stefanie Bouma won de afstand bij de vrouwen.Zij noteerde een tijd van 18 minuten en 13 seconden.
De tien kilometer werd een prooi voor Arjan Marchand uit Groningen. Hij zette een tijd op de klokken van 32 minuten en 35 seconden. Edwin Slijkhuis uit de stad werd op ruim een halve minuut tweede. Beste vrouw was Saffira Kiewiet in 38 minuten en 3 seconden.
Johannes Postma kwam als eerste over de streep bij de halve marathon. Hij liep de ruim 21 kilometer grotendeels in z'n eentje. Slechts Barry Bronsema kon nog een beetje in de buurt blijven. Hij had een achterstand van bijna anderhalve minuut.