Deelnemers talentenjacht Cafe Martini XL zijn bekend

Singer-songwriter Robin IJzerman uit Groningen is als eerste geselecteerd voor de talentenjacht Cafe Martini XL.
Robin IJzerman werd vrijdag live in de uitzending van Radio Noord verrast door verslaggever Ronald Niemeijer. Naast Robin zijn nóg zeven talenten geselecteerd voor de wedstrijd: Indure-IT, Shirtless, Martijn van der Zande, Mook Enzo, Wally’s Playground, Mercy & Malice en Savannah.
Het Muziekbureau van RTV Noord heeft uit de tientallen inschrijvingen een selectie gemaakt van acht talenten. Deze acht mogen hun muziek op Tweede Pinksterdag live ten gehore brengen tijdens het radioprogramma Café Martini XL.
De optredens worden beoordeeld door een professionele jury. Uiteindelijk worden er vier acts geselecteerd door de jury. In de dagen na Tweede Pinksterdag strijden de acts met elkaar om de gunst van het publiek.
Op vrijdag 29 mei wordt dan de uiteindelijke winnaar van Café Martini XL bekend. Deze act mag op zaterdag 30 mei nog een keer live komen spelen bij het radioprogramma Café Martini. Daarnaast krijgt de winnaar een masterclass van één van de juryleden en een optreden tijdens de Nacht van Noord.