Sportschool moet drie maanden verkassen vanwege wietkwekerij

Even fitnessen bij sportschool Olympus in Stadskanaal gaat dit weekend niet. Het pand aan de Handdelsstraat wordt door burgemeester Baukje Galama gesloten. Er zat een wietplantage in een woning bij de sportschool.
Na het besluit van de burgemeester spande de fitnesszaak nog een rechtszaak aan, maar woensdag viel het oordeel: de zaak moet echt drie maanden dicht, vanaf komende maandag.

Femfit

Olympus heeft in allerijl onderdak gevonden in de voormalige sportschool Femfit aan de Hoofdstraat. Daar sjouwen de medewerkers alle gewichten, bankjes, spinners en andere apparatuur dit lange weekend naartoe. Tot 18 augustus. Dan mag het hele zaakje weer terug naar de Handelsstraat.

Heel erg boos

De mensen van de sportschool zijn boos. 'Heel erg boos,' schrijft het bedrijf in een verklaring op zijn website. 'Hoe kan het dat door een fout van één persoon, een heel team van fysiotherapeuten, fitnessinstructeurs en niet te vergeten 675 trouwe leden zo op straat gezet worden?'

Politie-inval

In maart viel de politie na een tip het pand binnen en vond in de kelder en op zolder ruim 750 hennepplanten. Ook lag er een gaspistool. In tegenstelling tot veel andere illegale kwekerijen werd de stroom niet afgetapt. Een 53-jarige bewoner werd bij de inval aangehouden.