Inktvis en Pinquin gaan intensief samenwerken

Zwemverenigingen De Inktvis uit Hoogezand-Sappemeer en De Pinquin uit Zuidbroek werken vanaf dit seizoen intensief met elkaar samen.
De samenwerking geldt niet alleen voor trainingen, maar de zwemmers gaan ook gezamenlijk meedoen aan wedstrijden in een 'startgemeenschap'.

Daling

Beide clubs hebben te maken met een daling van het aantal wedstrijdzwemmers. Oorzaken zijn volgens de verenigingen de krimp van de bevolking, de afname van de populariteit van sporten in clubverband en de stijgende kosten van zwemmen.

Krachten bundelen

De clubs wapenen zich nu voor de toekomst. 'We wachten niet af en willen allebei op tijd investeren in de toekomst', zegt voorzitter Nico Altena van De Pinquin. 'We gaan onze krachten bundelen om tot goede en leuke zwemprestaties te komen', bevestigt voorzitter René Damhoff van De Inktvis.

Geen fusie

De wedstrijdzwemmers van beide verenigingen gaan de samenwerking aan voor een periode van twee jaar. In die tijd komen ze uit onder de naam Inktvis-De Pinquin. Dat is een groep van ongeveer zeventig wedstrijdzwemmers Bij de andere onderdelen van de zwemverenigingen blijft alles bij het oude. Beide zwembaden blijven in gebruik en er blijven ook twee besturen.