Groningse vraagt Shell-topman haar huis te kopen

© Goos de Boer/RTV Noord
'Koop mijn huis voor een redelijke prijs. Ik heb het vier jaar lang zonder succes geprobeerd. Mijn huis is onverkoopbaar.'
Een inwoonster van onze provincie deed dinsdagmorgen deze emotionele oproep aan bestuursvoorzitter Ben van Beurden van Shell tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering.

Shell verwijst naar NAM

Het huis van de Groningse is beschadigd door de aardbevingen in onze provincie. De vrouw herinnerde Van Beurden eraan dat 250.000 huizen en andere panden beschadigd zijn geraakt, dat de herstelwerkzaamheden dertig jaar zullen duren en dertig miljard euro kosten. Ze wil dat de NAM stopt met boren naar gas. Shell is voor de helft eigenaar van de NAM.
De Shell-topman hield de boot af en zei niet in te kunnen gaan op haar specifieke geval. 'In de loop van dit jaar wordt ook uw situatie behandeld door de NAM', aldus Van Beurden.
"Ik zie geen andere uitweg. U wel?" Over mijn niet-aflatende verdriet, de Commissie Bijzondere Situaties en veel meer http://t.co/aP7sEyiNpb
— Nicolette Marié (@nmaccentaigu) 13 mei 2015
Nicolette sluit af met sterke boodschap: als ik vanavond mijn kinderenbin bed leg kan ik niet beloven dat ze veilig zijn. U wel. #shell
— Ike Teuling (@IkeTeuling) 19 mei 2015
Ben v Beurden en Groningse bewoonster discussiëren over gaswinning: zij kent haar feiten, hij ontwijkt ze #ava #shell
— Eva Schram (@evaschram) 19 mei 2015
Emotional speeches from people from Groningen at AGM of #shell. "Mr Van Beurden pls tell us that our children are save at night"
— Sylvia van Waveren (@ESGintegrated) 19 mei 2015
Verhaal Groningse @nmaccentaigu maakt indruk op #Shellagm aandeelhouders maar Ben van Beurden probeert vragen te ontwijken.
— Peter Polder (@peterpolder) 19 mei 2015
Mooie tekst. "Jullie winst = onze schade. € 30 miljard." https://t.co/fAfBv6LK3L #shell
— Rogier Hörchner (@Afvaladvocaat) 19 mei 2015