Wethouder Hemmes krijgt 'vreemde motie van afkeuring aan de broek'

© RTV Noord
De PvdA in Pekela diende dinsdagavond een motie van afkeuring in tegen SP-wethouder Hennie Hemmes. Niet om hem weg te krijgen, maar als waarschuwing, vertelt hij.
'Een soort gele kaart', aldus de verbaasde SP'er. 'Ik ben nu negen jaar wethouder en heb dit nog nooit meegemaakt. Nou ja, je moet uiteindelijk alles eens gehad hebben.' De motie werd door een meerderheid verworpen.

Radar-rapport

De PvdA kwam volgens Hemmes met de waarschuwing, omdat de informatie die hij de afgelopen tijd verstrekte over het Radar-rapport Synergon onvoldoende zou zijn. 'Dan hebben we wat dat betreft een interpretatieverschil.'

'Waarschuwingsmotie'

Daar gaat zijn verbazing volgens Hemmes niet om. Het gaat hem vooral om het doel van de ingediende waarschuwingsmotie. 'Raadsfracties mogen altijd kritisch zijn en een motie indienen, maar als deze aangenomen wordt, moet de betreffende wethouder consequenties trekken.' En dat is waar beide partijen niet op uit waren, aldus Hemmes.
Weer thuis na een lange en intensieve raadsvergadering. Beetje vreemde motie van afkeuring aan de broek, was ook weer een nieuwe ervaring.
— hennie hemmes (@henniehemmes) May 19, 2015