'Onderzoek naar sauna-brand deugt niet'

Verbazing bij klokkenluider Peter Graanstra. Een onderzoek door de Rekenkamer van de gemeente Noordenveld concludeert dat de gemeente voldoende heeft gecontroleerd op brandveiligheid bij Beauty Sauna Peize.
Daar brak binnen enkele jaren vijf keer brand uit. Dat het onderzoek naar de rol van de gemeente klaar is, vindt oud-medewerker Graanstra vreemd.
'Tekortkomingen'
Hij zegt belangrijke documenten in handen te hebben die niet zijn meegenomen in het onderzoek.
'Het gaat onder meer om een rapport van de Rabobank waarin staat dat er tekortkomingen waren op het gebied van brandveiligheid', licht Graanstra toe.
Hij heeft de stukken aan burgemeester Van der Laan van Noordenveld aangeboden, maar die heeft er volgens Graanstra niks mee gedaan.
Ook klokkenluider Graanstra zelf is naar zijn zeggen door de onderzoekscommissie genegeerd. 'Ik vind het vreemd dat wij niet zijn gehoord en dat er geen gebruik van de documenten is gemaakt.'

'Geen rancune'

Graanstra is oud-medewerker van de sauna. Zijn kruistocht heeft echter niks te maken met eventuele rancune over zijn ontslag, zegt hij.
Graanstra kaart de zaak aan omdat hij bezorgd is. 'Als dit de conclusie is van de Rekenkamer, dan heb ik sterk mijn twijfels over de veiligheid van gebouwen binnen de rest van de gemeente Noordenveld.'