Stadjer wordt niet vervolgd voor dood travestiet

Erik van V., de 61-jarige Stadjer die werd verdacht van doodslag op zijn 31-jarige vriend, de travestiet Sonny, wordt strafrechtelijk niet vervolgd. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).
Uit onderzoek concludeert het OM dat er wel geweld is gebruikt, maar dat Van V. heeft gehandeld uit noodweer. Ook is niet gebleken dat Sonny is overleden als gevolg van het geweld.

Knipperlichtrelatie

Sonny overleed begin december, nadat hij een paar dagen ervoor ernstig gewond raakte bij een ruzie in de woning van Van V. aan het Kraaienest in de Groninger wijk Lewenborg.
Van V. belde de politie met het verhaal dat hij was overvallen. Later bleek dat de twee al geruime tijd een 'knipperlichtrelatie' hadden.

Noodweer

Volgens het OM escaleerde de ruzie doordat Sonny zich agressief en gewelddadig opstelde richting Van V..
Die kwam hierdoor in een situatie waarin hij zich noodzakelijkerwijs moest verdedigen.

Drugs

Uit de sectie en uit het toxicologisch onderzoek is gebleken dat de exacte doodsoorzaak niet is vast te stellen. Volgens het OM is Sonny overleden aan 'diverse fysieke oorzaken in combinatie met aangetroffen verdovende middelen in zijn lichaam'.
De hoeveelheid drugs heeft mogelijk een rol gespeeld bij het overlijden van de man en ook bij zijn agressieve gedrag.

Geïnformeerd

Het Openbaar Ministerie heeft de nabestaanden en andere betrokkenen inmiddels geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek.