Stadjer krijgt voorwaardelijke straf voor vechtpartij

© Jos Schuurman/FPS
Een 29-jarige Stadjer kwam woensdag voor de rechter goed weg. Hij kreeg een voorwaardelijke taakstraf van vijftig uur voor een mishandeling in de Groninger Poelestraat in 2012. Ook in 2011 had hij 's nachts iemand op straat een klap uitgedeeld.
De straf viel laag uit, omdat beide zaken lang op de plank waren blijven liggen. 'Bij een eerdere zitting was er wellicht anders geoordeeld', zei de rechter. De reden voor de vertraging is niet duidelijk.

Racistische opmerkingen

Bij het incident van 2012 kreeg de Stadjer, samen met een vriend, ruzie met drie jongens. Die maakten racistische opmerkingen tegen de Stadjer en zijn kameraad. De Stadjer mishandelde vervolgens een van de jongens.

Alcohol

Bij beide incidenten was er alcohol in het spel, maar volgens de Stadjer heeft hij geen drankprobleem. 'Ik drink vooral als ik uitga.' 
De man heeft een strafblad met meerdere geweldsincidenten, die voornamelijk tijdens het stappen plaatsvonden. Hij zit op dit moment in de gevangenis omdat hij een politieagent had beledigd.

Eis

Het Openbaar Ministerie had een onvoorwaardelijke taakstraf van vijftig uur en twee weken voorwaardelijke celstraf geëist.