Evenemententeam Eemsmond moet Monstertruckdrama's voorkomen

De gemeente Eemsmond heeft per direct een speciaal evenemententeam samengesteld dat publieksdrama's zoals het ongeval met de Monstertruck in Haaksbergen moet voorkomen.
Het onderzoeksrapport over dit ongeval verscheen woensdag en concludeerde onder meer dat er fouten zijn gemaakt bij de gemeente Haaksbergen.

Het evenemententeam

Burgemeester Marijke van Beek wil dit soort drama's in haar gemeente zo veel mogelijk voorkomen en richtte daarom het evenemententeam op. Het team bestaat uit: de ambtenaar openbare orde en veiligheid, de beleidsregisseur (bestuurszaken), de vergunningverlener en de evenementencoördinator.

Controle en handhaving

Van Beek: 'Dat team moet er voor zorgen dat er integraal gekeken wordt naar de veiligheid van een evenement en niet onbelangrijk, de handhaving van die veiligheid tijdens het evenement.'
Volgens Van Beek wordt het daardoor wel wat lastiger om 'zomaar' een evenement te organiseren maar zegt er wel bij: 'Het is niet anders. Als dit nodig is om de veiligheid te handhaven, dan is dat zo.'

'Ik kom zelf uit Haaksbergen'

De burgemeester van de gemeente Eemsmond laat het verhaal van het Monstertruckdrama niet koud. 'Ik kom zelf uit Haaksbergen en leef ontzettend mee met alle betrokkenen. Dat bracht mij op de gedachte om zo'n speciaal team op te richten. Zodat aan de voorkant van dergelijke evenementen drama's als dit zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden', zegt Van Beek.

Monstertuckdrama

Het ongeluk in Haaksbergen gebeurde in september 2014. Daar kwam tijdens het jaarlijkse evenement AutoMotorSportief een Monstertruck in het publiek terecht waarbij drie toeschouwers overleden.