Cortinghborg krijgt toch woontoren voor jongeren

Op de voormalige sportvelden van De Hoogte komt alsnog een negentig meter hoge woontoren. In de toren is ruimte voor 240 appartementen voor jongeren.
Over de woontoren wordt al sinds 2007 gesproken. Een lening van de gemeente Groningen maakt de bouw nu mogelijk. De woontoren is onderdeel van het woonplan Cortinghborg aan de noordelijke ringweg.

Regels

Cortinghborg is sinds 2007 in ontwikkeling door woningbouwcorporatie De Huismeesters. Die zou ook investeren in jongerenhuisvesting, maar door nieuwe regels van het Rijk kwam de financiering niet rond.

Lening

Geveke Bouw en de Triodos Bank nemen het project nu over. Gezamenlijk leggen zij 11,9 miljoen euro op tafel. De gemeente Groningen investeert 7.1 miljoen euro in de vorm van een lening.
Wethouder Roeland van der Schaaf: 'Het is belangrijk dat deze ontwikkeling van de grond komt. Er is veel vraag naar kwalitatief goede woonruimte. In feite is dit een vorm van sociale woningbouw. Ik ben blij dat de bouw nu snel van start gaat'.

Bouwjong

De woontoren valt onder het Bouwjong-project. In de afgelopen jaren zijn zo'n tweeduizend woningen voor jongeren gebouwd. Om de doelstelling te halen moeten er nog drieduizend huizen bij.