Club royeert vier zaalvoetballers na knokpartij op finaleavond

Het bestuur van Veld- en Zaalvoetbalvereniging Veendam (V&Z) heeft vier leden geroyeerd, omdat ze betrokken waren bij een vechtpartij tijdens de finale van een bedrijvencompetitie. Dat gebeurde in de Wildervanckhal in Wildervank.
In totaal waren er een stuk of veertig mensen bij de knokpartij betrokken, schat voorzitter Aeilt Hassing: 'Maar de vier desbetreffende mensen hebben we bestraft, want we hebben duidelijk kunnen zien wat hun aandeel was.'

Racistische opmerkingen

Het gaat om spelers van teams die al waren uitgeschakeld: Advies Unie, Brouk, Grand Café Rembrandt en Osman Gazi. De spelers zaten nog op de tribune als toeschouwer.
Volgens Hassing begon de vechtpartij, toen de speler van Osman Gazi reageerde op racistische opmerkingen van de andere drie mannen.

'Tot je dood niet meer welkom'

Voor hoe lang de leden zijn geroyeerd, is nog niet duidelijk. 'Kijk, ik zeg niet: je bent tot je dood niet meer welkom. Het zal nog wel even duren, maar over een lange tijd zal ik vast wel weer open staan voor een gesprek.'
'Dat één van de leden bij mij thuis is geweest om zijn excuses aan te bieden, dat helpt dan natuurlijk wel. Ik vind dat ook wel dapper, want hij geeft daarmee zijn betrokkenheid bij de knokpartij dus eigenlijk toe', zegt de voorzitter.

Recidivist

'Maar één van de leden hebben we al vaker voor wangedrag gestraft, dus of we die nog ooit terugnemen..'
Ook heeft Hassing de vier namen doorgegeven aan de KNVB. Het kan dus mogelijk gevolgen hebben voor hun veldvoetballoopbaan.
'Denk er over na om te stoppen'
Vlak na de bewuste avond van 24 april was de voorzitter hevig geëmotioneerd. Hij hield het voor de camera van RTV Noord niet droog en dacht er zelfs over na om te stoppen.

Toch heeft Hassing besloten door te gaan: 'Ik was toen geëmotioneerd, maar dat ben ik nog steeds, hoor. Maar ik heb uit het hele land steunbetuigingen gekregen en dat heeft mij gesterkt.'
'Ook ga ik door, omdat de vereniging anders waarschijnlijk ophoudt te bestaan.'
Helaas voor V&Z besloot de secretaris van de vereniging wel om af te treden. 'Die houdt er binnenkort mee op', zegt Hassing. 'En de voornaamste reden is die vechtpartij.'