'Kamp ontwijkt vragen over quickscan Chemiepark'

© RTV Noord
Minister Henk Kamp van Economische Zaken ontwijkt vragen over de quikscan die hij in juli 2013 aankondigde. Dat zegt burgemeester Emme Groot van Delfzijl.
Met de quickscan wilde Kamp snel een overzicht hebben in de aardbevingsbestendigheid van bedrijven in het Chemiepark in Delfzijl.

Geen acuut gevaar

Aardbevingen vormen bij de huidige stand van de wetenschap 'geen acuut gevaar' voor het Chemiepark Delfzijl, zegt Kamp in reactie op een brief van Groot en op Kamervragen van SP en PvdA.
In de brief sloeg Groot alarm over het gebrek aan informatie over de risico's voor het Chemiepark bij aardbevingen.

Traag

Kamp heeft gezegd dat er verschillende onderzoeken lopen naar omvang van de effecten van aardbevingen in de bodem. Er lopen onderzoeken door het KNMI en de NAM. Daar zit nog niet echt schot in: de eerste resultaten laten nog minstens twee jaar op zich wachten.

Alders

De minister vindt zelf ook dat het allemaal wat sneller zou moeten, concludeert Groot. Kamp heeft de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) Hans Alders gevraagd haast te maken. Groot heeft ook met de NCG gepraat. 'Alders is met mij van mening dat dat dringend noodzakelijk is. Ik ga ervan uit dat dat tot de nodige tempoversnelling leidt.'