Vertrapte velden zorgen voor afgeslankt Stadspark Toernooi

Het Stadspark Toernooi wordt dit jaar op één veld gespeeld. De drie beoogde extra velden liggen er te slecht bij om op te spelen.
Sinds vorig jaar wordt het toernooi gespeeld in het Stadspark, waar de clubs De Vogels en Gronitas samen als SC Stadspark voetballen. Hierdoor werd het aantal speelvelden van het toernooi vorig jaar noodgedwongen teruggeschroefd van vier naar twee.

Grote plannen vallen in het water

'Dit jaar hadden we grootse plannen om drie velden aan te leggen op het evenemententerrein in het Stadspark', vertelt Merijn Goris namens de organisatie. Samen met het hoofdveld van SC Stadspark zou het 'oude vertrouwde' aantal velden beschikbaar zijn.
'De velden liggen er echter te slecht bij', vertelt Goris. 'Dat komt voornamelijk door het weer, maar ook door de huldiging van FC Groningen en het Bevrijdingsfestival. De schuldige is de persoon die voor het weer zorgt.'
In juni wordt het toernooi in afgeslankte vorm afgewerkt met acht teams, op één veld, verspreid over vier dagen.

Moet het toernooi verhuizen?

Over de toekomst van het toernooi twijfelt Goris niet. Wel wordt er mogelijk gekeken naar een andere locatie, vanwege het ruimtegebrek in het Stadspark.