Hoofdcassière Hornbach mag wel naar Bauhaus

© FPS/Jos Schuurman
Een 52-jarige medewerkster van Hornbach mag als hoofdcaissière aan de slag bij de geduchte concurrent van Hornbach; Bauhaus. Dit heeft de rechter in Groningen beslist.
Het concurrentiebeding in haar contract met Hornbach staat de overstap niet in de weg, oordeelt de rechter. Het beding wordt vernietigd.

Bedrijfsleider

Eerder kreeg Hornbach het wel voor elkaar om via de rechter de overstap te blokkeren van een bedrijfsleider naar Bauhaus. De hogere positie van de bedrijfsleider en het feit dat hij intern was opgeleid, maakt de kans groot dat hij bedrijfsgevoelige informatie meeneemt naar de concurrent, besloot de rechter destijds.

Promotie

De hoofdcaissière startte in 2002 haar carrière binnen Hornbach als Medewerker Servicebalie en werkte zich binnen twee jaar op als hoofdcaissière. Een snelle promotie, die niet viel te verwachten, vindt de rechter. Toen ze die promotie kreeg, had ze ook een nieuw contract met een ander concurrentiebeding moeten krijgen.
Sinds een jaar is ze geen hoofdcaissière meer. Dat ze bij Hornbach nu nog kan doorgroeien ligt niet in de lijn der verwachting, volgens de rechter. En dat ze vanuit haar huidige functie bedrijfsgevoelige informatie kan meenemen, lijkt de rechter niet waarschijnlijk.