Dronken fietser hangt tussen wal en schip

Het was vrijdagochtend ruw ontwaken voor het echtpaar William en Geke Geveke uit Medemblik.
Ze lagen met hun boot afgemeerd aan de Hoge der Aa in de stad Groningen toen ze om half zes wakker werden van een luide knal.

Touwen

De twee stoven naar buiten. 'Er hing een manspersoon tussen de touwen,' vertelt William Geveke.' Die was blijkbaar in dronken toestand uit de bocht gevlogen.
De man kon zich nog net boven water houden door zich vast te houden aan de meertouwen van de 'Bonte Hond', het jacht van de familie Geveke.

Trapje

Het lukte niet om de man aan dek te hijsen, zodat er voor het slachtoffer niets anders op zat dan zich in het water van de der Aa te laten zakken en via een verderop aan de muur bevestigd trapje uit het water te klauteren.
De man hield, behalve een nat pak, geen letsel over aan zijn avontuur. Zelfs zijn mobiele telefoon overleefde het avontuur. Die had hij voor hij afzakte even afgegeven aan Geveke.
Zaterdag vertrekt de familie Geveke uit Groningen. Ze gaan via Delfzijl en Leer naar Berlijn. Hun bezoek aan Groningen heeft in ieder geval een onuitwisbare herinnering nagelaten.