Hotel voor werknemers Eemshaven mogelijk rond de zomer gereed

Ferdinand Görs
Ferdinand Görs © RTV Noord
Er brandt weer licht aan het einde van de tunnel als het gaat om de bouwplannen van het nieuwe hotel in Uithuizen. Als het goed is, kan nog voor de zomer begonnen worden met de bouw van het hotel dat speciaal voor werknemers uit de Eemshaven is bedoeld. En dat is een opsteker voor initiatiefnemer Ferdinand Görs.
Vertraging in onmanteling

De plannen om een opvolger van het voormalige Energy Village Hotel aan de Dingeweg te bouwen, lagen al een tijdje stil. Dat kwam volgens Görs omdat er een flinke vertraging was bij de sloop van het oude hotel. Voorwaarde van de gemeente Eemsmond was dat het oude hotel moest verdwijnen voordat het nieuwe hotel mocht worden gebouwd.

Druk bezig

Inmiddels is het oude hotel bijna ontmanteld en kan Görs verder met de plannen. Görs: 'We zijn op dit moment bezig met het afronden van de omgevingsvergunning en het indienen daarvan. Daarnaast zijn we de offertes aan het bekijken voor de bouw van het hotel, daar nemen we binnenkort een beslissing over. Zodra de vergunning binnen is kunnen we los, dan zal de bouwtijd pak hem beet een week of 13 zijn'.

Zomergasten

Het nieuwe hotel dat de naam New Village Hotel krijgt, richt zich met name op de engineers die het grote datacentrum in de Eemshaven gaan bouwen. Verwacht wordt dat die zo rond de zomer naar de Eemshaven komen. Volgens Görs past dat qua doorlooptijd met de bouw van het hotel 'prima'.

En het oude terrein aan de Dingeweg?

Wat er met het braakliggende terrein aan de Dingeweg gaat gebeuren is nog niet bekend. De grond is van de gemeente Eemsmond en die heeft naar eigen zeggen 'nog geen plannen voor de invulling van het terrein'.