Premier Rutte gaat op bezoek bij Friet van Piet

Premier Rutte gaat komende woensdag langs bij cafetaria Friet van Piet in Groningen. Hij wordt vergezeld door vice-premier Lodewijk Asscher. Het bezoek is onderdeel van een werkbezoek aan de drie noordelijke provincies.
Friet van Piet is de meest duurzame cafetaria van ons land. Beide politici zijn aan het eind van de middag te gast bij de snackbar aan de Meeuwerderweg.

Arbeidsmarkt

Het werkbezoek aan het Noorden staat in het teken van de arbeidsmarkt. Rutte en Asscher bezoeken een aantal bedrijven en praten daar met MBO-scholieren. Het werkbezoek begint in Assen bij het Top Technici Instituut. Aan het begin van de middag melden de heren zich in Groningen, waar ze een rondleiding krijgen bij het IBM Service Center.
Het werkbezoek wordt afgesloten bij Friet van Piet, waar Rutte praat met een genomineerde en de winnaar van de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden 2014 en met de winnares van 2013. De Jonge Ondernemersprijs is bedoeld als erkenning voor jong ondernemerstalent in de noordelijke provincies.