'Kamp heeft zaakjes bovengronds niet voor elkaar'

© Archief RTV Noord
GroenLinks heeft een Kamerdebat aangevraagd over het opnieuw uitstellen van de invoering van de Nationale Praktijk Richtlijn (NPR) voor aardbevingsbestendig bouwen. Ook heeft de partij hier Kamervragen over gesteld.
Kamerlid Liesbeth van Tongeren wil dat minister Kamp van Economische Zaken in de Kamer uitleg geeft over de nieuwe vertraging. De richtlijn zou er aanvankelijk in begin dit jaar komen, maar dat was al uitgesteld tot september.
De commissie die zich hier mee bezighoudt heeft nu nog meer tijd nodig, zo meldde RTV Noord donderdag.

Gaskraan blijft openstaan

GroenLinks heeft er weinig goede woorden voor over, dat de onduidelijkheid over de bouwnormen voor het aardbevingsgebied voort blijft bestaan. 'De gaskraan blijft open staan, terwijl de minister zijn zaakjes bovengronds niet voor elkaar heeft, ' laat ze weten.

Drieduizend huizen

GroenLinks wil verder weten welke gevolgen het uitstel heeft voor het aardbevingsbestendig maken van huizen in Groningen. De minister heeft toegezegd dat nog dit jaar drieduizend panden worden verstevigd. 'Maar zonder duidelijke normen voor aardbevingsbestendig bouwen lijkt me dat lastig. Groningers hebben er recht op te weten waar ze aan toe zijn,' vindt Van Tongeren.
Het is nog niet bekend wanneer het uitstel in de Tweede Kamer aan de orde komt.