Leekster Eagles op weg naar de eredivisie

© RTV Noord
De zaalvoetballers van Leekster Eagles hebben zich vrijdag geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie.
De return tegen MSV Zeemacht uit Den Helder werd net als vorige week in Noord-Holland met 3-1 gewonnen. Halverwege stonden de Leeksters nog met 1-0 achter. De thuisploeg had verreweg het meeste balbezit, maar uit één van de counters was de uitblinkende doelman Erwin Mensink kansloos. De gelijkmaker van Amine Ajouaou aan het begin van de tweede helft zorgde ervoor dat de wedstrijd een beetje los kwam. Leekster Eagles bleef druk zetten en werd via Martijn Alssema en Handrit Hoxhaj in de slotfase beloond.

Opgetogen

Coach Bas Lulofs was uiteraard opgetogen, maar ook realistisch: “We staan er met één been in, maar we hebben nog niks. We hebben de wedstrijd gedomineerd en daar waar we in het begin van het seizoen nog wel eens steken lieten vallen gebeurt dat nu niet meer. In de eerste helft waren we nog te ongeduldig, maar uiteindelijk hebben we het prima afgemaakt.”

Finale

Tegenstander in de finale op vrijdag 29 mei is ZVV Den Haag, waar oudgediende Edwin Grünholz weer opgetrommeld is. Den Haag was na strafschoppen de meerdere over WSV/andyvandermeijde.nl uit Apeldoorn. De eindstrijd wordt waarschijnlijk in Hoorn gespeeld.