Afgewezen schadeclaims neemt CVW alsnog in behandeling

Mensen die buiten het aardbevingsgebied wonen en eerder tevergeefs schade hebben gemeld bij de NAM, krijgen nu alsnog een schade-expert op bezoek. Het Centrum Veilig Wonen (CVW) stuurt deze mensen volgende week allemaal een uitnodiging.
De NAM heeft deze schademeldingen eerder niet in behandeling genomen, omdat deze mensen buiten het bevingsgebied wonen. Het gaat in totaal om 750 huishoudens. Het gaat vooral om mensen in Oost-Groningen en in de kop van Drenthe.

Buiten gebied naar CVW

Ook kunnen mensen die buiten het aardbevingsbevingsgebied wonen zich voortaan melden bij het CVW. Ze hoeven dus niet meer aan te kloppen bij de NAM.

Contourenkaart

Burgemeester Pieter Smit van Oldambt liet vrijdag nog weten dat hij het raar vindt dat mensen in Oost-Groningen naar de NAM moeten. Volgens CVW-woordvoerder Arjan van de Leur klopt dat niet meer. 'Dat was wel zo, maar dat hoeft sinds een maand niet meer. De NAM heeft vorige maand de contourenkaart afgeschaft. Sindsdien nemen wij ook alle schades buiten het aardbevingsgebied in behandeling.'
Volgens Van de Leur krijgen de 750 mensen die eerder tevergeefs schade hebben gemeld bij de NAM, nog deze zomer de schade-experts van het CVW op bezoek.