FC Groningen sluit seizoen af met monsterzege

FC Groningen heeft zaterdagmiddag het seizoen in stijl afgesloten. In Foxhol werden de amateurs van FVV met maar liefst 0-20 verslagen.
Het duel tussen beide ploegen is ook direct een ontmoeting tussen de twee clubs waar Richairo Zivkovic voor gevoetbald heeft. De huidige Ajax-spits verrichte daarom ook de aftrap. De vijfde klasser viert daarnaast ook dit jaar zijn 85-jarig jubileum.
FC Groningen speelde met twee verschilllende elftallen. Voor rust was Mimoun Mahi vier keer trefzeker. Zelfs doelman Sergio Padt verscheen op het scoreformulier. Hij benutte een strafschop.

Geen risico

Na een ruststand van 0-8 scoorde Michael de Leeuw in de tweede helft ook vier keer. Tjaronn Chery deed niet mee. De middenvelder wilde geen risico nemen, omdat hij zich maandagavond bij Oranje moet melden. De smaakmaker van dit seizoen was wel aanwezig in Foxhol.

Sankoh

De meest opvallende speler bij FC Groningen was Gibril Sankoh. De oud-FC-speler traint al een aantal maanden op eigen verzoek mee en mocht van trainer Erwin van de Looi 45 minuten meespelen. Na afloop geeft Sankoh aan dat hij en FC Groningen nog niet in gesprek zijn over een contract. De verdediger staat daar wel voor open, maar wacht op FC Groningen.
Zivkovic wil niet ingaan op de berichten dat hij op huurbasis volgend seizoen voor FC Groningen gaat spelen.