Tientallen banen op de tocht bij noordelijke rechtbank

© Erik Hogeboom
De digitalisering van de rechtspraak in ons land gaat de Rechtbank Noord-Nederland de komende jaren tientallen banen kosten. Dat zei de noordelijke rechtbankpresident Daan Keur zaterdag bij Radio Drenthe.
Komende zomer komt de landelijke organisatie van rechtbanken en gerechtshoven, de Rechtspraak, met een plan voor de toekomst. Er moet in totaal 90 miljoen euro worden bezuinigd.

Laagste functies de dupe

Die bezuinigingsslag moet gerealiseerd worden door een grote digitaliseringsslag te maken vanaf volgend jaar tot en met 2018. Dat kost banen in de hele landelijke organisatie. In Noord-Nederland verdwijnen tientallen banen in de laagste functies bij de rechterlijke organisatie.

Naar Groningen

De Rechtbank Noord-Nederland komt zelf ook deze zomer met een toekomstplan voor de eigen rechtbank. Efficiënter werken en kwaliteitsverbetering zijn daarin belangrijke doelen. Dat personeel van de rechtbanklocaties in Assen en Leeuwarden daarvoor naar Groningen wordt overgeplaatst, is volgens Keur niet uitgesloten.
1 juli haalbaar?
De rechtbankpresident streeft ernaar dat het visiedocument voor de Rechtbank Noord-Nederland op 1 juli klaar is. Het moet nog voor de zomervakantie aan de medewerkers gepresenteerd worden. Maar of dat ook gaat lukken, is nog de vraag. 'Ik heb net gehoord dat de landelijke meerjarenplanning waarschijnlijk niet klaar is voor 1 juli.'

Commotie vorig jaar
Vorig jaar leidde een herhuisvestingsplan bij de noordelijke rechtbanken tot veel commotie onder het personeel van Assen en Leeuwarden. Ook de politiek kwam in opstand, vanwege het banenverlies uit de eigen regio. Er werken 700 mensen.
Na al het verzet, belandde het plan weer in de la. Maar na uitgebreide gespreksrondes met het personeel, is volgens Daan Keur nu ook het personeel wel doordrongen van de noodzaak tot verandering en verbetering.

Werkprocessen beter
De rechtbanken, die in 2013 zijn gefuseerd tot Rechtbank Noord-Nederland, moeten vooral het onderlinge werkproces beter op elkaar afstemmen. 'Nu wordt er op verschillende manieren op onze kantoren gewerkt en dat is lastig. We zijn trouwens al bezig dat te verbeteren. Maar als je personeel uitwisselt op de locaties, kost dat extra tijd om in te werken en dat is niet efficiënt.'
Keur geeft toe dat het herhuisvestingsplan vorig jaar toch te snel is gelanceerd en dat er te weinig tijd is genomen om alle medewerkers van te doordringen wat de winst zou zijn. 'Dat is nu anders', meent Keur.
Of er na het nieuwe visiedocument weer zo'n grote storm opsteekt, is voor Keur nog de vraag. 'En als het wel zo is, het gaat ons om het behoud van de kwaliteit van onze noordelijke rechtspraak. Gaat het goed met onze rechtbank en doen we de goede dingen.'