Landstitel is heel ver weg voor Donar

De basketballers van Donar kunnen zich de landstitel bijna uit het hoofd zetten. Zaterdagavond verloor Donar voor de derde keer deze week van SPM Shoeters uit Den Bosch. Het werd in de Maaspoorthal 80-72. SPM kan dinsdag in Groningen landskampioen worden.
De kwartstanden in de Maaspoorthal waren: 20-10, 38-25, 54-46 en 80-72.

Opstartproblemen

Net als afgelopen dinsdag begon Donar bijzonder zwak aan de wedstrijd. SPM Shoeters kwam in het eerste kwart met 17-4 voor.

Driepunters

Door het zwakke begin moest Donar de gehele wedstrijd vechten tegen een achterstand. Het verschil werd in de eerste helft vooral gemaakt doordat Den Bosch meer driepunters raak gooide dan Groningen.
Topscorer aan de kant van Donar was Ross Bekkering met vijftien punten.

Matchpoint

Door de derde nederlaag deze week staat het 3-0 voor Den Bosch in de best-of-seven serie. Dinsdag is de vierde wedstrijd van de finale in MartiniPlaza. Dan verzekert SPM Shoeters bij winst zich van het kampioenschap.