Oud-padvinders zijn welkom op Pinksterkamp

Voor één keer waren oud-padvinders welkom op het Noordelijk Pinkster Kamp in de Marnewaard. Ze hadden de afgelopen dagen zelfs een eigen programma. Aan de tevreden gezichten te zien, was de reünie geslaagd.
Het Noordelijk Pinkster Kamp is met zo'n 3500 deelnemers één van de grootste scoutingkampen in Europa. En het bestaat al 85 jaar. Tijd voor iets speciaals, bedacht de organisatie. En zo werden ook oud-deelnemers van het NPK uitgenodigd voor het meerdaags verblijf op het militair oefenterrein in het Lauwersmeergebied.

Familie

Voor sommige scouts betekende dat de aanwezigheid van ouders en schoonouders. De familie Schotten uit Bergen (Noord-Holland) was bijvoorbeeld ruim vertegenwoordigd, met vader Willem, moeder Ineke, dochter Esther met vriendin Tom en zoon Sander met vriendin Jessica. Vriendin van de familie Suzanne werd voor de gelegenheid een paar dagen geadopteerd.

'Ooo, dat wil ik ook'

Enthousiasme voor het Noordelijk Pinkster Kamp zit bij de familie Schotten in de genen. Willem en Ineke kwamen in hun iets jongere jaren heel vaak. 'Het kriebelde al vanaf het moment dat onze kinderen zelf op NPK gingen, dat ik weer dacht: ooo, dat wil ik ook', vertelt Ineke.
Zoon Sander zag op Facebook de uitnodiging op voor de reünie en besloot zijn ouders een groot plezier te doen en ze uit te nodigen om dit jaar mee te gaan. 'Ze hebben hier zo veel plezier gehad. Dat vertellen ze ook altijd. Dus ik dacht dat het wel leuk was om ze ook mee te vragen.'