Vrijwilligers leggen laatste hand aan dorpshuis Roderesch

De laatste werkzaamheden in het dorpshuis
De laatste werkzaamheden in het dorpshuis © RTV Drenthe
Een grote groep vrijwilligers stak de afgelopen dagen de handen nog even flink uit de mouwen om het voormalige schoolgebouw in Roderesch om te toveren tot dorpshuis.
Dinsdagavond vindt hier voor het eerst de ledenvergadering van Dorpsbelangen RAS, (Roderesch, Alteveer, Steenbergen) plaats en kunnen de inwoners van de drie dorpen het resultaat van maandenlang hard werken met eigen ogen aanschouwen.
Twee jaar geleden werd de school gesloten vanwege een teruglopend leerlingenaantal.

Noeste arbeid

Dorpsbelangen vatte toen het plan op om de school als dorpshuis te behouden. De gemeente Noordenveld verleende voor de verbouw een subsidie van 90.000 euro, het Oranjefonds kwam met een bijdrage van 20.000 euro over de brug en de NAM kwam met een gift waarvan de hoogte niet bekend wordt gemaakt.
Maanden van noeste arbeid leidde er toe dat er straks een prachtig dorpshuis staat met daarnaast lokalen en kleinere zogenoemde huiskamers voor de verhuur.

Exploitatie

De Stichting RAS gaat het geheel exploiteren. Voor een stabiele exploitatie wordt nog gezocht naar vaste huurders van een of meer ruimten. Volgens voorzitter Monica Bruggenweerth van Dorpsbelangen hebben meerdere huurders zich al aangediend.