Groningse ontwerpers vallen in de prijzen bij Europese Design Awards

De twee Groningse ontwerpers Arwen en Matthijs Ronner hebben bij de European Design Awards twee prijzen in de wacht gesleept.
De broers hebben een zilveren award gekregen voor het ontwerp van een expositie in Rotterdam. Ook wonnen ze een bronzen award voor het ontwerp van bierflesjes voor een brouwerij in Veenhuizen.
Arwen en Matthijs hebben samen een ontwerpbureau. Ze hebben gestudeerd bij Academie Minerva in Groningen en hebben nu een atelier in Groningen en Rotterdam.

Tent

Bij de European Design Awards kunnen ontwerpers in verschillende categorieën in de prijzen vallen. Zo zijn er awards voor de mooiste logo's, apps en kalenders. De Ronners wonnen zilver in de categorie Company Implementation voor de huisstijl van Tent, een plek in Rotterdam waar moderne kunstenaars hun werk kunnen exposeren.

Maallust

Het brons wonnen ze in de categorie Packaging Alcoholic Drinks voor het ontwerp van de labels van bierflesjes van brouwerij Maallust in Veenhuizen.

Prestigieus

Volgens Arwen Ronner gaat het om prestigieuze prijzen: 'Vele honderden kunstenaars sturen hun ontwerp in. Wij hebben dit jaar voor het eerst iets ingestuurd, en we hebben gelijk iets gewonnen. Daar zijn we heel blij mee.'
De European Design Awards worden elk jaar uitgereikt. Het is een initiatief van verschillende Europese Designtijdschriften. De inzendingen worden beoordeeld door een internationale vakjury.