Donar blijft in race om landstitel

De basketballers van Donar hebben dinsdagavond met 67-62 gewonnen van SPM Shoeters. De tegenstander uit Den Bosch kon in MartiniPlaza kampioen worden, maar daar staken de Groningers een stokje voor. De stand in de finale van de play-offs is nu 3-1 in het voordeel van Den Bosch.
De kwartstanden in MartiniPlaza waren: 20-15, 26-29, 45-45 en 67-62.

Kampioensfeestje

Den Bosch kon kampioen worden in Groningen. Donar deed er alles aan om dat te voorkomen. De Groningers speelden geconcentreerd. De zege van Donar dan ook terecht.

Hartslag

De spanning was tijdens de wedstrijd om te snijden. Tot aan het einde van het vierde kwart gingen de teams gelijk op. Het stond met nog één minuut op de klok 60-59 voor Donar.

Missers Koenis

Wie moeite had met de druk was Donar-speler Thomas Koenis. Acht vrije worpen wist Koenis te missen. Twee vrije worpen gingen zelfs onder de basket door.
Topscorer aan de kant van Donar was Bill Clark met 14 punten.

Terug in de race

Door de overwinning is Donar terug in de race om het kampioenschap. De stand is nu 3-1 in het voordeel van SPM Shoeters. Donderdagavond is de volgende wedstrijd in Den Bosch.