Verzorgingshuis en groot deel Vlagtwedde zit al uren zonder water (update)

© stock.xchng
In Vlagtwedde heeft een groot aantal huishoudens woensdagochtend geen water door een lekkage in een hoofdleiding. Dat meldt Waterbedrijf Groningen. Geschat wordt dat ruim honderd huishoudens zonder water zitten.
Update 13:44 uur:
Rond half twee woensdagmiddag waren de
.
Het gaat om de straten Vledderkamp, Oostersingel, Boermarke, Boerhoorn, Irenestraat, Slotlaan. Aan de Irenestraat staat verzorgingshuis de Bolderbörg. De bewoners moeten het dus ook al de hele ochtend en een deel van de middag zonder water doen.
'Maar vanaf vanochtend werden er al flessen water aangerukt, dus het innemen van medicijnen en het drinken van koffie en thee ging door', zegt een woordvoerder van de Bolderbörg.
'Ietsje later is er een watertank neergezet, die ook voor de rest van de buurt is. Dus het wassen van de bewoners kon ook gewoon doorgaan.'
Het waterbedrijf verwacht dat de storing rond 13.00 uur is verholpen. De lekkage begon rond 6.45 uur. Hoe de lekkage is ontstaan, is niet duidelijk.
Deel Vlagtwedde (Vledderkamp, Oostersingel, Boermarke, Boerhoorn, Irenestraat & Slotlaan) tot de middag zonder water! http://t.co/v3S8ymvJh4
— Gemeente Vlagtwedde (@vlagtwedde) 27 mei 2015