Eis: Werkstraf voor eigen rechter spelen

© Flickr/Feans (Creative Commons )
De officier van justitie eist tegen vier inwoners van Ten Boer, Groningen en Assen werkstraffen tot 240 uur en voorwaardelijke celstraffen tot zes maanden.
De vier hebben zich in de ogen van justitie schuldig gemaakt aan mishandeling van een 19-jarige man. Ook worden ze verdacht van vrijheidsberoving en openlijke geweldpleging.
Twee van de verdachten zijn een 45-jarige man en 40-jarige vrouw uit Ten Boer. Het slachtoffer zou hun dochter hebben geslagen.

Kras in gezicht

Het meisje werd vorig jaar in oktober na de klap van de 19-jarige vriend naar het UMCG gebracht. Ze had een kras in het gezicht. De ouders gingen naar de woning van de jongen in Groningen om verhaal te halen. Daar deelde de moeder een klap uit.

Geschopt en geslagen

De jongen vluchtte op de fiets en werd in een parkje bij de Vrijdemalaan ingehaald. Daar werd de jongen tegen de grond gewerkt, geschopt en geslagen. Twee kennissen uit Assen en Groningen die door de ouders waren opgeroepen, schoten te hulp.
De vier trokken de jongen het busje in en de fiets werd op de aanhanger gegooid. Ze reden naar het huis van de jongen, omdat die nog met 800 euro aan schuld open zou hebben staan.

De straffen

Voor eigen rechter spelen eiste de officier tegen de vader 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. De moeder hoorde zestig uur werkstraf tegen zich eisen. De helpers uit Assen en Groningen zouden 180 uur moeten werken en vier maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd moeten krijgen. Daarnaast werd een schadevergoeding geëist van 375 euro.
Uitspraak is over twee weken.