Drukke periode voor judotalent Jan Reijntjens

© Flickr/Martin Hesketh (Creative Commons)
Er breken drukke tijden aan voor judoka Jan Reijntjens van Judo Groningen. Het 16-jarig judotalent uit Hoogezand is geselecteerd voor drie grote toernooien die in juli en augustus op het programma staan.
Reijntjens is in de leeftijdscategorie tot 18 jaar Nederlands kampioen in de klasse tot 81 kilo. In de afgelopen maanden presteerde hij ook goed op grote internationale toernooien.

EK en WK

Hierdoor mag Reijntjens van 3 tot en met 5 juli deelnemen aan het EK in Sofia en begin augustus aan het WK in Sarajevo. Tussendoor reist hij ook nog naar Tbilisi om daar acte de présence te geven op de Europese jeugd Olympische Spelen. Ook Reijntjens' clubgenoot Joris Boes gaat naar de hoofdstad van Georgië. Hij komt uit in de klasse tot 66 kilo.
Aniek Norder van Judo Groningen is geselecteerd voor het WK in Sarajevo. De judoka uit Muntendam doet in de gewichtsklasse tot 48 kilo een gooi naar de mondiale titel. De Groningse Merel Barkman van Dijkmansport is geselecteerd voor het EK in Sofia in de klasse boven 70 kilogram.